luni, 10 decembrie 2012

Bijuterii vintage


Vintage sau antic ?

 Când cineva admiră o bijuterie veche de unde stie ce perioada reprezinta bijuteria respectiva?
 O bijuterie antica este orice piesa mai veche de 100 de ani.. “De epocă”, este considerata ca fiind datata între 1940 și 1980, dar există perioade diferite în fiecare dintre cele doua clasificari.

Bijuterii din Perioada Georgiana (1714-1837):
Adesea, bijuteriile erau  realizate manual, astfel încât fiecare piesă era unica. Bijuteriile din aceasta perioada prezentau adesea forme din natura, cum ar fi păsări si flori. Bijutierii din această perioadă au inclus in creatiile lor pietre prețioase si semiprețioase, cum ar fi granate, diamante, coral, topaz. Bijuteriile din aceasta perioada sunt  foarte rare și considerate a fi  de colectie.

Bijuterii din Perioada Victoriana timpurie (1837-1850):
Bijuteriile din această perioadă reflectau adesea natura, fiind gravate de obicei în modele complexe din aur filigranat. Medalioanele și broșele au fost foarte populare în această perioadă. Pentru seara, se  puteau purta adesea pietre pretioase sau diamante.

Bijuterii din Perioada Victoriana de mijloc (1860-1880):
Această perioadă a coincis cu moartea soțului Reginei Victoria, Albert, atunci când ea a intrat într-o perioadă de doliu pentru el. Multe piese de bijuterii din aceasta perioada au avut un design mai atenuat, auster și sumbru: piese de doliu negre, cu onix rosu intens. Această perioadă, a condus la diferite moduri de utilizare a pietrelor  si metalelor, dand nastere unor modele mult mai îndrăznețe și mai colorate. Temele japoneze au fost foarte populare în această perioadă.

Bijuterii din Perioada Victoriana tarzie(1885-1900):
Aceasta a fost o perioadă de design estetic al bijuteriilor, cu culori feminine și o utilizare abundenta de pietre pretioase.

Bijuterii din Perioada de arta si meserii (1894-1923):
 Revoluția industrială, avantajata de avansul tehnologiei a facut ca designerii din această perioadă sa dezvolte modele complexe în proiectele lor.


Bijuterii din Perioada Art Nouveau (1895-1915):
Perioada Art Nouveau a început gratios cu influente ale designerilor din Franța și din America Este o perioada celebra  pentru modele de flori grațioase, cu o abundență de libelule si alte insecte.


Bijuterii din Perioada Edwardiana (1901-1910):
După moartea reginei Victoria, a fost inaugurata Epoca Edwardiană în momentul în care fiul ei, Edward a luat tronul. Aceasta a fost o perioadă generoasa in perle si diamante, în bijuterii cu smaralde, rubine si alte accente de pietre prețioaseBijuterii din Perioada Art Deco (1920-1935):
Aceasta a fost o perioadă de culori luminoase, spre deosebire de altele, cu o  preponderență de forme geometrice si linii foarte puternice- vestita pentru temele egiptene, japoneze și africane. Bachelita și celuloidul au devenit foarte populare in Perioada Art Deco.

Bijuterii din Perioada retro (1940 - 1980):
Bijuteriile din această perioadă au fost elaborate și pline de culoare, din  aur si pietre pretioase. In aceasta perioada  bratarile au devenit un accesoriu  favorit .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.